LavieSage

Ons lichaam is een wonderlijke, briljante samenstelling van cellen. Iedere cel is een eigen soort zelfstandig leventje, alles samen maakt ons lichaam. Iedere cel heeft ook alle functies van ons totale lichaam in zich. Daarom moeten we ze “stuk voor stuk” verzorgen zodat het totaal in de best mogelijke gezondheid verkeert. Helaas is dat geen eenvoudige opgave in de huidige maatschappij.

Onze huid is een soort graadmeter van hoe we de binnenkant verzorgen. Zijn we moe, gestresst, eten we ongezond, komen we slaap te kort? Het is direct aan je gezicht af te lezen.

We weten eigenlijk wel dat onze huid continu wordt vernieuwd. Iedere 28 dagen maken onze cellen zo’n nieuwe buitenkant die is voortgekomen uit het voedsel dat we tot ons hebben genomen. De perfectie van die buitenkant heeft alles te maken met de kwaliteit en kwantiteit van de beschikbare “grondstoffen” die we uit ons eten moeten halen.

Uiteraard geldt dit even zogoed voor de binnenkant. Want ons gehele lichaam is een samenspel van degeneratie en generatie. Als we meer afbreken dan opbouwen is er sprake van achteruitgang, dus veroudering. Kunnen we dit proces omkeren dan worden we gezonder omdat ons lichaam zich dan richt op de opbouw van nieuwe cellen en weefsels. Dat zie je dan uiteraard ook direct aan je huid. Je kunt gerust stellen: je bent wat je eet!

© 2006 - 2024 PUUR Skin Care | sitemap | rss