11 december 2017: Vitamine A

vitamine a speelt niet alleen een belangrijke rol bij groeiprocessen en het gezichtsvermogen, maar heeft ook een sterk verjongende en ontstekingsremmende werking op de huid.

RETINOÏDEN 
Vitamine A en verwanten daarvan worden ook wel retinoïden genoemd. Om invloed uit te kunnen oefenen op de huid, moeten retinoïden worden omgezet in de biologisch actieve vorm van vitamine A (vitamine A zuur). Dit proces verloopt automatisch wanneer retinoïden op de huid worden aangebracht, doordat de huidcellen hiervoor speciale receptoren bevatten. Er bestaan verschillende soorten retinoïden, variërend in kracht en effectiviteit. Dit zijn de drie meest voorkomende:

  1. Retinyl palmitaat: de mildste en meest voorkomende retinoïde in huidverzorgingsproducten. Het duurt relatief lang voordat de huid dit derivaat van Retinol heeft omgezet in vitamine A zuur. Daardoor is deze retinoïde ook geschikt voor de (zeer) gevoelige huid. O.a. verwerkt in: Multivitamin Power Serum en Multivitamin Power Firm
  2. Retinol: de sterkste zonder recept verkrijgbare retinoïde. Doordat Retinol een pure vorm is van vitamine A, duurt het niet lang voordat het is omgezet in vitamine A zuur. Doordat deze retinoïde zeer krachtig is, is het opbouwen van tolerantie voor Retinol aan te bevelen (afhankelijk van de concentratie Retinol in het product). O.a. verwerkt in: Overnight Retinol Repair en Age Reversal Eye Complex.
  3. Vitamine A zuur: de krachtigste retinoïde. Heeft als enige directe biologische impact op de huid. Vitamine A zuur is alleen op recept verkrijgbaar, bijvoorbeeld als Tretinoïne of Isotretinoïne. Hoewel deze retinoïde zeer effectief is bij de behandeling van huidveroudering en acne, geeft het ook de meeste kans op huidirritatie.

MICRO-INKAPSELING VAN RETINOL 
Retinol heeft een zeer fragiele structuur: het verliest snel aan effectiviteit wanneer het in contact komt met externe factoren zoals zuurstof, licht en vocht. Om maximale effectiviteit van Retinol te garanderen, maakt Dermalogica gebruik van een geavanceerde micro-inkapseling technologie. Producten die geformuleerd zijn met deze technologie bevatten met Retinol gevulde microcapsules. Deze capsules zorgen ervoor dat Retinol op een gecontroleerde manier wordt afgegeven aan de huid. Dankzij deze technologie kan Retinol in de diepere huidlagen terechtkomen en gaat de werking van dit hoogactieve molecuul niet verloren na verloop van tijd.

Laatste innovatie 
Dermalogica’s meest recente op Retinol gebaseerde innovatie is Overnight Retinol Repair (ORR): een krachtige nachtbehandeling in de strijd tegen huidveroudering. De treatment, op basis van 0.5% micro-ingekapseld Retinol, stimuleert de aanmaak van collageen voor een stevigere huid. Daarnaast bevat het product krachtige peptides, een gestabiliseerde vorm van Vitamine C en een bio-energetisch Koperaminozuren-complex, die de huid hydrateren en verhelderen. Gebruik ORR is volledig te personaliseren dankzij de bijgeleverde Buffer Cream. Deze Buffer Cream zorgt ervoor dat de tolerantie voor Retinol op een gecontroleerde manier kan worden opgebouwd en de verhouding ORR/Buffer Cream kan worden aangepast aan je persoonlijke huidconditie en -behoefte. Let op! Overnight Retinol Repair stimuleert de celvernieuwing waardoor de epidermis dunner wordt en de huid gemakkelijker kan verbranden. Het is daarom noodzakelijk om de huid overdag te beschermen met een spf (minimaal factor 30)! 

© 2006 - 2024 PUUR Skin Care | sitemap | rss