STAP 6: Wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn de belangrijkste blikvanger in het gelaat omdat ze je ogen als het ware omlijsten en voor symmetrie in het gelaat zorgen. De hoeken van je wenkbrauwen zijn als een soort gids voor elke andere hoek van het gelaat. Beschouw wenkbrauwen als compromitterende derdes – het binnenste of opwaarts hellende derde, het midden of de boog en het buitenste of neerwaartse derde. De ideale wenkbrauw draagt bij tot een liftend effect en kan een smal gelaat breder of een breed gelaat smaller doen lijken.

Doorgaans is de vorm van je wenkbrauwen waarmee je geboren bent de vorm die ook het best bij je ogen en gelaat past. Deze vorm is dus toonaangevend. Het is mogelijk dat je je wenkbrauwen wat moet bijwerken. Hou dit echter binnen de perken. Haartjes groeien namelijk vaak niet terug. De natuur heeft wenkbrauwen geschapen om de ogen te beschermen tegen stof en transpiratie. Wanneer je van plan bent om je wenkbrauwen te epileren omdat ze te asymmetrisch zijn, moet je erop letten dat je ze juist niet té symmetrisch wil maken. Indien je ze epileert met behulp van een modelvorm, zien je wenkbrauwen er te perfect gevormd en als gevolg te gekunsteld uit. Niemand heeft twee identieke wenkbrauwen.

De wenkbrauwen mogen niet te donker of te licht van kleur en NOOIT eenkleurig zijn. De meeste wenkbrauwen vormen een tamelijk dunne lijn. Kam de wenkbrauwhaartjes naar beneden en kleur de fijne wenkbrauwzone direct op de huid met een oogschaduw. Loopt de wenkbrauw niet ver genoeg door, dan kan je deze met oogschaduwkleur wat langer maken.

Gebruik nooit een zwarte kleur. Zwarte wenkbrauwen maken je ouder. Je kan deze het beste oplichten zodat ze het gelaat verzachten en de ogen nog steeds goed uitkomen.

© 2006 - 2024 PUUR Skin Care | sitemap | rss